fredag, augusti 18, 2006

Maktmissbruk - Nepotism på UD

Bara för några dagar sedan startade någon en blogg och kallade den för maktmissbruk. Bloggen skapades enbart för ett enda syfte: att kasta skit på Mona Sahlins dotter Ann-Sofie Sahlin. Ansvarig utgivare på maktmissbruk meddelar att Ann-Sofie Sahlin har fått ett trevligt jobb assistenttjänst på ambassaden i Washington. Utgivaren av maktmissbruk menar att Ann-Sofie Sahlin inte har fått jobbet pga sin utbildning utan på grund av att ambassadör är mammas f.d. kollega Gunnar Lund och att hon är assistent till Peter Wahlqvist, kulturråd i Washington, stadsteaterns förre chef och personlig vän till avlidne Anna Lindh som var en personlig vän till Sahlin.

Hänger ni med?

Utgivaren bakom maktmissbruk borde lära sig att förtal är åtalbart, och att det är jätteenkelt att ta reda på vem som startat bloggen. Om Mona Sahlin väljer att gå vidare med ett förtalsanmälan så bör det ta några timmar innen bloggarens identitet är avslöjad.

Vad utgivaren bakom maktmissbruk inte har förstått är kontaktnätet är det viktigaste som finns då man söker arbete. Det är via kontaktnätet som de flesta får ett jobb.
Självklart skall Ann-Sofie Sahlin få använda sig av sitt kontaktnät där hennes mamma ingår.

Varför är vi svenskar så avundsjuka? Varför måste vi gotta oss i andras misär och kasta skit på andra? Låt tjejen få njuta av sin assistenttjänst på ambassaden i Washington. Då har hon ett jobb och slipper belasta A-kassan som redan pungar ut med en massa pengar.

Tags:

3 Comments:

Anonym said...

"Då har hon ett jobb och slipper belasta A-kassan som redan pungar ut med en massa pengar."

Du menar alltså att om det inte vore för mammas kontakter så skulle tjejen inte kunna skaffa sig något jobb överhuvudtaget? Och du snackar om förtal? Det är nästan FÖR roligt. Tack för ett gott skratt!

Anonym said...

Kul att det jag skriver roar folk. Trodde inte att det var så enkelt. Men om du inte förstod det du läste så ska jag förenkla för dig. Att använda sitt kontaktnät då man söker jobb är viktigt och vettigt. Och vem säger att hon skulle vara duktigare än alla andra högutbildade akademiker som går arbetslösa ? Du kanske känner henne väl och kan intyga att alla andra som har samma utbildning som tjejen men som går arbetslösa är både kunskapsmässigt och betygsmässigt underlägsna Sahlin.

Vad vet jag!

Anonym said...

"... gotta oss i andras misär"? Går det nöd på Ann-Sofie Sahlin? Beklagansvärt.