onsdag, augusti 23, 2006

Arbetsmarknadsutbildning - Lean Produktion


Det är bra att ha en daglig rutin, annars finns risken att man kan hamna snett i livet. Själv stiger jag upp klockan 06.00 och förbereder frukost för barnen. De brukar vakna strax efteråt och sedan är det livat värre. Kl 08.00 lämnar jag av ena barnet till skolan och Kl 09.00 är det dags att åka till dagis med andra barnet.
Men idag har jag båda hemma. Båda är sjuka och har feber, så istället blir det uppassning från min sida. Just nu sover de sött båda två, och jag får se när de behagar att kliva upp.

Idag ska jag på besök hos två företag kl 10.00 respektive kl13.00, och fick i brådska ordna fram barn/sjukvakt. Jag vill helst inte skjuta på dessa besök, eftersom jag börjar bli trött på att vara arbetslös.

Jag har också funderat kring en utbildning som Arbetsförmedlingen har föreslagit, "Lean Produktion" där man går igenom:

- Personlig utveckling
- Min roll i företaget
- Omvärldskunskap
- Organisation
- Projektkunskap
- Ledarskap
- Företagsekonomi
- Produktionsekonomi
- Kvalitet/Miljö
- Logistik
- Produktionsteknik
- Marknadsföring

Utbildningen är på 6 månader och körs i nära samarbete med ett fadderföretag. Jag har varit i kontakt med det företag som skulle kunna bli mitt fadderföretag, och skall besöka dem imorgon Torsdag för vidare planering. Jag har inte ännu tackat ja, men funderar över om detta ändå inte vore bra för mig.

Och så säger folk att Arbetsförmedlingen och AMS är värdelösa. Det får stå för dom. Själv tycker jag att det är bra att de finns.


Mina inlägg visas även på intressant.se.

Andra bloggar om:

Technorati Tags:

2 Comments:

elina said...

Grejen är den att jag alltid respekterat amf, alltid! Men när jag är trevlig och blir bemött helt respektlöst blir jag jäkligt irriterad och besviken. Samma sak gäller när de ger mig felaktig information. I mina ögon känns de som att de "ljuger" för att mindre ska få ut en ersättning. Blir inte du arg när du får fel uppgifter?! Det är väl ganska skäligt att bli irriterad på en sådan sak.

Jag blev förvånad att man ens kunde få ut en respenning eftersom ingen tidigare hade informerat om det. Självklart förstår jag de långa väntetiderna, men hade du vetat mer fakta skulle du inte ens skriva detta inlägg till mig! Jag satt inte i kö länge, 15-20 min kanske, men jag satt hos handläggaren i 2 h och 40 min eftersom personen ifråga aldrig haft ärende om respenning och eftersom det var en lättsam person så var det okej. Vad har du att s'ga om saken egentligen?

Johan Carlgren said...

Hej Niklas! Jag går denna utbildning nu och den är jättebra! Och vi som deltar har nästan alla garantier om att få anställning efter utbildningen. Utbildningen är intensiv men innehållsrik, samt att den är utarbetad med lokala arbetsgivare som behöver arbetskraft!