onsdag, november 08, 2006

Arbetslöshetsförsäkringen

Har du missat att det pågår en namninsamling med namnet "Rör inte min A-Kassa" ?
Går man in och tittar på listan så hittar man en massa kommentarer från de som registrerat sig, och då börjar man fundera över om A-kassan överhuvudtaget skall finnas kvar.
Det verkar som att ingen har förstått att arbetslöshetsförsäkringen är en omställningsförsäkring. Det är en försäkring som man har möjlighet att få åtnjuta medan man söka ett nytt arbete och är beredd på att pendla, flytta eller omskola sig.

Vissa verkar tro att arbetslöshetsförsäkringen är något man skall kunna leva på och att det är en rättighet vi har. Jag håller med moderaterna att denna försäkring skall kunna bära sina egna kostnader. Vi har blivit alldeles för bortklemade och vi tror att bara för att vi har arbetat i några år, så ska försäkringen försörja oss tills vi behagar att ens titta på jobb som ligger i en annan kommun eller stad.

Att sedan skriva kommentarer att politikerna ska skapa flera jobb, är så okunnigt att man borde skämmas. Varför försöker man inte själv skapa nya jobb? Varför funderar man inte på att själv starta ett företag? Kanske beror det på att det finns en alldeles för bra och bekväm arbetslöshetsförsäkringen. Om när man är utförsäkrad så håller Arbetsförmedlingen oss under armarna med sin aktivitetsgaranti.

Varför ska vi behöva flytta till jobben? Varför ska vi behöva anstränga oss? Vi får ju allt serverat...

En av de värsta kommentaren kommer från Ralph Hamrin från Malmö. Han skriver: Rör inte A-kassan det är min försörjning!

Det är då man inser att A-kassan måste bort. När någon får för sig att arbetslöshetsförsäkringen är ens försörjning, då har man nått botten.

Andra bloggar om: , , , ,
Technorati tags: , , , ,

1 Comment:

Anonym said...

Här håller jag med dig till punkt och pricka Niklas. A-kassan har ju aldrig varit tänkt som en försörjningskälla utan A-kassan är en försäkring, därför ska premien också spegla risken.

Har skrivit ett inlägg om detta på:
http://carlhellberg.blogg.se/271006165329_akassan_r_en_frskring.html