söndag, oktober 22, 2006

Invandrare hatar invandrare

Invandrarna är invandrarnas största fiende? Jag tror faktiskt det, och jag tror att jag har egna erfarenheter av detta. Jag är lyckligt lottad och har många vänner som kommer från andra delar av världen, och jag gillar att disskutera med dem
om allt mellan himmel och jord. Men det är en sak som jag kan bli arg över, och det är den rasism som existerar bland invandrarna. Och då menar jag inte rasism mot svenskarna, utan att invandrare talar illa om invandrare.
Jag har vid flertalet gånger fått gå in och sätta ned foten då ett samtal gått för långt.

Mitt inlägg handlar om detta ämne idag, eftersom jag för en stund sedan kom hem efter en trevlig kväll med några kompisar. Med i denna träff fanns en kille som kom till Sverige från Libanon då han var 4 år. Han talar utan brytning, och och hade det inte varit för hans mörka framtoning hade ingen kunnat ana att han var Libanes.
Och idag gled vårat samtalsämne in på invandrare och Sverigedemokraterna. Och vid ett tillfällen gick det upp för några inom bekantskapskretsen att vi hade en invandrare i gruppen. Och istället för att be om ursäkt för grova överstramp, så ursäktade de
sig med att de inte ansåg honom vara invandrare utan svensk. Och Libanesen verkade skämmas över sitt ursprung, och talade lika illa (om inte värre) om invandrarna.

Invandrarna skulle ta seden dit de kom, invandrarna skulle klä sig som svenskarna, invandrarna skulle fira de helger som svenskarna firade, sina egna fick de fira i smyg, ja invandrarna skulle helt enkelt sluta upp att vara invandrare...

Jag blev så arg att jag till slut bad dem att hålla käften. Sedan påminde jag dem alla om alla reser de hade gjort och skröt om. Om all mat som de älskade, som inte var traditionell svensk kost. Men argast blev jag på min Libanesiska vän som spädde på de otrevliga tonen mot invandrare.

Hur kommer det sig att vi svenskar är så otroligt förnäma att vi kan förakta människor från andra kulturer? Hur tror vi att vi skall kunna ta del av globaliseringen om vi hävdar att våran kunskap om världen är den enda rätta.
Varför tror vi att omvärlden kommer att springa benen av sig för att hjälpa oss, om vi fortsätter att snacka skit om andra länder och dess folk.

Tala gärna fakta som är vetenskapligt bevisat, men snacka inte skit kring sanningar som är byggda kring myter och lögner...
Och speciellt till er invandrare: Sluta tala så nedvärderande om andra kulturer, till slut så hugger ni kniven i era egna ryggar.

Se bara på Nyamko Sabuni. Hon försöker vara så svensk och till lags att hon inte ens tvekar till att kränka andra kvinnor, bara de är invandrare.


Andra bloggar om: , ,
Technorati tags: , ,

2 Comments:

Anonym said...

Jag trodde att det var allmänt känt att en stor del av Sd’s väljarbas består av invandrare, speciellt utav iranier som kom hit i samband med revolutionen. Dessutom hade sd fler kommunfullmäktigekandidater med ickesvensk bakgrund än socialdemokraterna.

http://www.newsdesk.se/view/pressrelease/105154

Niklas Hermansson said...

Det förstärker ju bara teorin om att invandrarna är invandrarnas största fiende. Kanske är det så att man får vad man förtjänar...